Jakub Forgács Rôzne

V bojnickej nemocnici chýba onkológ: Pomôcť príde zvolenská lekárka

V bojnickej nemocnici sa situácia s onkologickou ambulanciou výrazne skomplikovala práceneschopnosťou jediného onkológa. Zvolenská nemocnica jej preto pomôže.

Ilustračný obrázok k článku V bojnickej nemocnici chýba onkológ: Pomôcť príde zvolenská lekárka
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Hoci všetky nemocnice aktuálne zápasia s pandémiou a s tým súvisiacimi organizačnými zmenami, nasadením zdravotníkov, rozpismi služieb, dokážu medzi sebou aj nezištne spolupracovať v prospech pacienta. Nemocnica AGEL Zvolen tak vyšla v ústrety Nemocnici s poliklinikou Bojnice a operatívne pomôže tamojším onkologickým pacientom. Informovala o tom Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny AGEL SK

„Na týždeň tam príde vypomáhať onkologička zo Zvolena MUDr. Petronela Lalíková,“ uviedla.

"V bojnickej nemocnici sa situácia s onkologickou ambulanciou výrazne skomplikovala práceneschopnosťou jediného onkológa. Keďže situácia je z ich pohľadu v tejto chvíli neriešiteľná a pacienti by zostali bez možnosti pokračovať v začatej liečbe, rozhodli sme sa nezištne vypomôcť. Celý týždeň bude MUDr. Lalíková ordinovať v Bojniciach, čo tamojším pacientom pomôže a naši pacienti ten týždeň zvládnu. Je čas neštandardných krokov a rozhodnutí, najdôležitejší je život človeka a pacient. Už dosť, že majú tak závažné diagnózy, pacienti by nemali trpieť ešte aj výpadkom lekára,“ uviedla riaditeľka Nemocnice AGEL Zvolen Ing. Ľudmila Veselá.

Lekárka bude zabezpečovať kompletný chod onkologickej ambulancie v bojnickej nemocnici. Ordinovať bude v riadnych ambulantných hodinách bojnickej ambulancie. Pri onkologických diagnózach je dôležitá komplexná, systematická liečba vrátane časového hľadiska.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM