Monika Földešiová Rôzne

Osem rodín má nové domy

Prvých osem trenčianskych rodín, ktoré sa pre modernizáciu železničnej trate v meste musia vysťahovať, majú už v lokalite Na Kamenci postavené nové domovy. Skolaudovali ich v utorok (15. 3.).

Podľa Petra Blažeka z Útvaru životného prostredia a dopravy na mestskom úrade v Trenčíne tehlové domovy spĺňajú technické normy, sú zateplené, pričom každá rodina mala možnosť výberu interiéru.
Ako TASR informoval hovorca Trenčína Richard Nemec, mesto investíciu hradilo zo svojho rozpočtu. „Domy na základe aktuálneho znaleckého posudku po schválení mestským zastupiteľstvom mesto vymení za tie pôvodné, ktoré následne odpredá Železniciam Slovenskej republiky (ŽSR),“ povedala vedúca Útvaru majetku mesta Gabriela Vanková.
Modernizácia železničnej trate v Trenčíne si vyžiada sťahovanie 28 rodín. Sedemnásť z nich pristúpilo na finančnú kompenzáciu. „Tieto peniaze mesto, až na jednu výnimku, všetkým rodinám vyplatilo, pričom ŽSR nám preplatili zatiaľ kompenzácie pre 14 rodín,“ doplnila Vanková.
S jednou rodinou rokujú priamo ŽSR. Ostávajú tak dve rodiny, ktorým mesto postaví nové domy na Ulici Michala Kišša a v časti Kubra. „Momentálne čakáme na vydanie stavebného povolenia, následne môžeme pristúpiť k realizácii stavieb,“ dodala.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM