Monika Földešiová Rôzne

P. Poljovka: Informovanosť občanov zo strany mesta bola úsečná

Informácie o dianí v Trenčíne a o podstatných veciach boli zo strany mesta sporadické. Myslí si to nezávislý kandidát na post primátora mesta Pavol Poljovka.

„Informovanosť občanov zo strany mesta bola úsečná, samospráva neinformovala obyvateľov o koncepcii a zámeroch mesta tak, aby mali prehľad a mohli v predstihu svojimi podnetmi, návrhmi či pripomienkami, reagovať na všetky nové projekty a zámery,“ uviedol Poljovka.
Mesto má mať podľa neho mestský úrad otvorený pre svojich obyvateľov, má im slúžiť vo všetkých, nielen bežných veciach, a nie sa pred nimi zamykať. Poukázal tiež na otváranie dverí na mestskom úrade odtlačkom prsta vybraných ľudí.
„Konflikt medzi vedením mesta Trenčín a Trenčianskou televíziou tiež znižuje dôveru u občanov k hodnovernosti a pravdivosti navonok poskytovaných informácií,“ dodal Poljovka.
Kandidát na primátora Ľubomír Žabár (Smer-SD) tvrdí, že komunikácia je mizerná a hovorí o arogancii súčasnej moci. Mesto musí podľa neho slúžiť svojim obyvateľom a nie naopak.
„V našom programe je zahrnutá komplexná internetizácia činnosti primátora a mestského zastupiteľstva. Od programu, výberových konaní, cez hlasovanie až po ekonomické výsledky jednotlivých projektov. Rovnako ako potrebujeme kamerový systém pre bezpečnosť v uliciach, zaslúži si aj občan vedieť, ako pracujú ním zvolení funkcionári,“ zdôraznil Žabár.
Stav komunikácie súčasného vedenia mesta so svojimi občanmi je podľa nezávislého kandidáta Jaroslava Olaha zjavný z počtu prednesených a realizovaných požiadaviek a sťažností, ktoré občania cestou svojich poslancov prenášajú do Mestského zastupiteľstva a následne na vedenie mesta.
„Tento systém jednoducho nefunguje a samospráva ide naopak. Úradníci z vedenia mesta prednášajú návrhy v podobe vizualizácií, projektov a štúdií, za ktoré platíme a následne s nimi obchodujú so ‚zahraničným kapitálom‘. Občania Trenčína sa nestíhajú čudovať. To musíme zmeniť,“ uviedol Olah.
Kľúčom ku zmene sú podľa neho poslanci mestského zastupiteľstva, pričom to musia byť ľudia, ktorí rozumejú problematike správy mesta, vedia a chcú hľadať riešenia.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM