Lenka Merava Kultúra

Partička navštívila Novodubničanov !

Do kina Panorex v Novej Dubnici 8.novembra zavítala Partička v zložení hercov Robert Jakab , Marián Miezga , Juraj Kemka , Richard Stanke , režiséra Dana Dangla a Mariána Čunka zabezpečujúceho hudobný doprovod.

O tom , že relácia Partička je založená na skutočnej improvizácii sa mohli presvedčiť všetci diváci , ktorí boli zároveň režisérmi novodubnickej partičky, nakoľko aj oni vymýšľali úlohy pre hercov. Atmosféra bola výborná, ľudia sa veľa nasmiali a z kina odchádzali v dobrej nálade, príjemne zrelaxovaní.

Rozhovor s režisérom Partičky Danom Danglom.

Kedy sa zrodil nápad vymyslieť Partičku ? Bolo to dva roky dozadu takto v novembri. Vedel som, že chcem urobiť niečo mierne kabaretné , čo by sa mohlo preniesť na divadelné dosky a zároveň do televízie. Som rád, že sa mi to podarilo.

**Kde berieš inšpirácie na vymýšľanie tém do Partičky ? ** Nie je to náročné v porovnaní napríklad s S.O.S., kde som musel robiť celú konštrukciu k tejto relácii. Stačí, keď si predstavím situácie z bežného života, kde sa človek môže nachádzať. Ide o vymyslenie okolnosti, ktorá je zvrátená a je to hotové. Nie je to veľmi komplikované.

**„Hláška“ , ktorá v Partičke odznela a nikdy na ňu nezabudneš ? ** Tých už bolo veľmi veľa . Teraz sú to už interné fóry , ktoré medzi nami fungujú aj v rámci komunikácie. Ťažko vybrať iba jednu. Bolo ich neskutočne veľa. Veľakrát som sa bavil tak , že som spadol zo stoličky.

**Je nejaký herec , ktorého by ste radi uvítali v Partičke ? ** Oslovili sme a záujem prejavil pán Lábus, ktorý je skvelý improvizátor. Bohužiaľ , zatiaľ to nevyšlo , pretože natáčal iné veci. Nenašli sme spoločný termín , ale toho by som v Partičke rád videl.

V Novej Dubnici ste boli prvý krát ? Úplne. Ja som dokonca ani nevedel, že existuje Nová Dubnica. Myslel som si , že existuje len Dubnica nad Váhom. Dokonca ani v navigačnom systéme mi Novú nenašlo.

Cieľ Partičky je ľudí pobaviť alebo aj poučiť, niečomu priučiť ? Ide čisto o zábavu. Neradi by sme rozdávali posolstvá. Nemá to zmysel.

Relácia do televízie verzus relácia pred ľuďmi. Relácia v televízii, tým že sú tam prítomné kamery je technicky trošku náročnejšia. Možno to, čo vyjde na obrazovku von je zviazanejšie a aj to tak pôsobí na ľudí. Keďže sme divadelníci preferujeme Partičku pre ľudí ako pred televíznou verziou. Televízna je tiež vynikajúca.

Je niečo , čo ťa šokovalo? ** Fúha . Mňa by vôbec šokovalo málo vecí . Ťažká otázka. Prekvapený som niekedy z vrúcnej reakcie ľudí. Pre nás je to tiež zábava. Keď sa bavia aj diváci, je to zaujímavé a veľmi nás to teší. ** Lucia Sluková

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM