Filip Chudý Krimi

Policajti nabehli na cesty: Počas akcie odhalili za hodinu 27 priestupkov, FOTO

Už sa na zvýšenú nehodovosť nemohli pozerať a dopravní policajti v Trenčianskom kraji vykonali akciu. Takéto sú výsledky.

Ilustračný obrázok k článku Policajti nabehli na cesty: Počas akcie odhalili za hodinu 27 priestupkov, FOTO
Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj

Dopravní policajti z Trenčianskeho kraja vykonávajú zvýšené kontroly za účelom zníženia dopravnej nehodovosti a ochrany všetkých účastníkov cestnej premávky. Dôvodom je nepriaznivý vývoj na našich cestách, keďže nehodovosť medziročne stúpla. Informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Danka Adámiková.

Tento rok sa stalo v našom kraji už 144 dopravných nehôd, čo je nárast o 31 v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka. „Pri týchto nehodách zahynuli dve osoby, ťažko sa zranilo päť osôb a 54 osôb utrpelo ľahké zranenia. Až 19 dopravných nehôd bolo zavinených pod vplyvom alkoholu,“ doplnila Adámiková s tým, že kontroly sú preto zamerané na dodržiavanie dopravných predpisov, rýchlosti jazdy, ale hlavne na alkohol.

Policajti v kraji počas stredajšej rannej akcie za štyri hodiny odhalili 108 dopravných priestupkov.

Z nich bolo 107 riešených v blokovom konaní. „Policajti počas kontroly nezistili žiadneho vodiča, ktorý bol jazdil pod vplyvom alkoholu, alebo iných omamných látok,“ doplnil krajská policajná hovorkyňa s tým, že dopravné akcie budú pokračovať.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Takto to vyzeralo počas akcie.

FOTO: Dopravná policajná akcia v Trenčianskom kraji
13
Galéria

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM