Monika Földešiová Rôzne

V rade najviac poslancov zo Smeru

V osemčlennej mestskej rade v Trenčíne je päť poslancov strany Smer-SD, jedného poslanca má koalícia SDKÚ-DS, Most-Híd, stranu SaS bude zastupovať v mestskej rade jedna poslankyňa a ďalší poslanec je nezávislý. Na návrh primátora mesta Richarda Rybní

V súlade so Štatútom mesta Trenčín je mestská rada zložená z poslancov mestského zastupiteľstva tak, že jej členmi sú predsedovia stálych komisií mestského zastupiteľstva a zástupcovia primátora.
„V zložení mestskej rady sa prihliada na zastúpenie politických strán, politických hnutí a nezávislých poslancov v mestskom zastupiteľstve. Tento návrh je v súlade s týmito princípmi,“ zdôvodnil svoj návrh trenčiansky primátor.
Poslanci zvolili za členov mestskej rady Milana Kováčika, Jána Kanabu, Ota Barboráka, Ladislava Pavlíka a Stanislava Pastvu za stranu Smer-SD, Renátu Kaščákovú za SaS, Michala Urbánka za koalíciu SDKÚ-DS, Most-Híd a nezávislého poslanca Jána Babiča.
Mestská rada je zložená z poslancov, ktorých volí mestské zastupiteľstvo na celé funkčné obdobie. Jej členov môže mestské zastupiteľstvo kedykoľvek odvolať. Zo zákona môže mať mestská rada maximálne tretinu členov z celkového počtu poslancov mestského zastupiteľstva.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM