Webnoviny - Rôzne

V Starej Turej by malo vzniknúť 500 pracovných miest

V Starej Turej by malo vzniknúť približne 500 nových pracovných miest. Miestna spoločnosť Elster, s.r.o., ktorá vyrába plynomery a vodomery, totiž plánuje vo svojom areáli vybudovať novú montážno-kompletizačnú halu.

„V nasledujúcom období máme záujem rozšíriť svoju výrobu,“ uviedla spoločnosť Elster v investičnom zámere, ktorý už predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie (Environmental Impact Assessment – EIA).

Výstavba haly si vyžiada zhruba 5 mil. eur. S výstavbou chce firma začať koncom leta tohto roka, pričom ukončenie výstavby je naplánované na začiatok budúceho roka. Nová hala poskytne firme výrobnú plochu o rozlohe od sedem do jedenásť tisíc metrov štvorcových podľa toho, pre ktorý variant sa investor rozhodne. Spoločnosť Elster, člen skupiny Elster Group, vyrába alebo dodáva plynomery, vodomery a regulátory rôznych druhov. Firma Elster má zriadené spoločné podniky v Ruskej federácii a na Ukrajine, obchodné zastúpenia v siedmich krajinách a dodáva svoje výrobky do viac ako 20 krajín sveta. Plynomery vyrobené firmou Elster boli napríklad použité aj Austrálskou vedeckou expedíciou v Antarktíde.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM