Hokej

Vojakom sa vzdialila prvá šestka: Derby tradičných rivalov rozhodli až nájazdy

Hokejisti HC Košice zvíťazili v 42. kole Tipos extraligy nad HK Dukla Trenčín 3:2 po samostatných nájazdoch. Víťazný nájazd premenil Marek Slovák.

Ilustračný obrázok k článku Vojakom sa vzdialila prvá šestka: Derby tradičných rivalov rozhodli až nájazdy
7
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Lepší štart do zápasu mali Košičania, ktorí premietli úvodnú aktivitu do gólu v 4. minúte. Brankár hostí Bowns vyrazil strelu Snuggeruda priamo pred nekrytého McPhersona, ktorý otvoril skóre – 1:0. V 12. minúte domáci Mrázik nepresne zakončil individuálnu akciu a následne prevzali iniciatívu hostia. Obranca Chovan ešte svoju strelu nasmeroval do žŕdky, ale onedlho si Hudec vzal puk v strednom pásme a po úniku z pravého krídla prekonal brankára Košarišťana – 1:1.

Druhá tretina

Hráči Trenčína mali v druhej tretine viac z hry a často sa hralo okolo brankára košického tímu. Šancu Hudeca, tutovku Mahboda aj individuálnu akciu Tybora ešte Košarišťan zmaril, ale v 37. minúte inkasoval druhý gól.

Mahbod si v prečíslení počkal na obrancu Starostu z druhej vlny, ktorý upravil na 1:2.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Tretia tretina a predĺženie

Až v 44. minúte prišlo k prvému vylúčeniu. Trenčania sa v oslabení dostali do sľubnej šance po individuálnom prieniku Mahboda, ale skóre sa následne zmenilo po akcii na opačnej strane. Chovan potiahol puk do pásma a následnú Snuggerudovu strelu dorazil Jokeľ – 2:2. V 49. minúte sa k prvej presilovke dostali aj Trenčania, počas nej sa usadili v útočnom pásme a vytvorili si viacero gólových príležitostí, ale Košarišťan podržal svoj tím.

V 55. minúte si počas presilovky vytvorili tlak aj domácich, vyťažili však len strelu Bartánusa do žŕdky. Hostia sa v závere tretej časti dostali k viacerým gólovým príležitostiam, ale neuspeli rovnako ako domáci kapitán Chovan v poslednej sekunde riadneho hracieho času.

V predĺžení mal veľkú šancu rozhodnúť Minárik, ale sám pred Košarišťanom neuspel. V obdobnej šanci nebol na opačnej strane úspešný ani Saucerman a krátko na to ani Klhůfek. V samostatných nájazdoch sa postupne presadili Pereskokov, Berisha, Valach, McPherson a o víťazstve domácich rozhodol Slovák.

Správy z Trenčína a okolia

Sumár

HC Košice – HK Dukla Trenčín 3:2 pp a sn (1:1, 0:1, 1:0 – 0:0, 1:0)
Góly: 5. McPherson (Snuggerud, Saucerman), 46. Jokeľ (Snuggerud, Chovan), rozh. nájazd Slovák – 16. Hudec, 37. Starosta (Mahbod, Duda). Rozhodovali: Žák, Adamec – Ševčík, Valo, vylúčení: 1:2, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1293 divákov.
Košice: Košarišťan – Volgin, Romančík, Snuggerud, Saucerman, Novota, Šedivý, Jacko – Michal Chovan, Slovák, Bartánus – McPherson, Ihnačák, Pereskokov – Klhůfek, Mrázik, Rogoň – Jokeľ, Havrila, Milý
Trenčín: Bowns – Lemcke, Kudla, Martin Chovan, Žiak, Martiška, Starosta, Nemčík – Berisha, Mahbod, Minárik – Tybor, Valach, Duda – Hudec, Sojčík, Honzek – Krajčovič, Rehuš, Švec – Gaťár

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Športové správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM