Monika Földešiová Rôzne

Žiaci získajú prehľad o možnostiach štúdia

Takmer 50 stredných škôl zo Slovenskej a Českej republiky, ako aj štyri kultúrne centrá voľného času prezentujú oddnes do soboty (2.4.) svoje aktivity na výstavách Učeň - Stredoškolák a Kamenár na trenčianskom výstavisku Expo Center.

Podľa Evy Majerníkovej z oddelenia marketingu a reklamy, na výstave Učeň – Stredoškolák sa budú prezentovať stredné odborné, priemyselné, obchodné, jazykové a umelecké školy a gymnáziá.
„Výstava je výbornou príležitosťou pre žiakov základných škôl urobiť si prehľad o možnostiach štúdia na stredných školách. Zaujímavosťou budú aj praktické ukážky manuálnej zručnosti žiakov a súťaž o najlepšiu prácu žiakov škôl zúčastnených na výstave,“ uviedla Majerníková.
Deviaty ročník výstavy kameňopriemyslu a geológie Kamenár ponúkne podľa nej prehľad v sortimente kamenárskych výrobkov a strojov na opracovanie kameňa. Odbornosť výstave dodáva záštita Ministerstva životného prostredia SR.
„Vďaka spolupráci odborných garantov výstavy – Cechu kamenárov Slovenska, Ministerstva životného prostredia SR – Sekcia geológie a prírodných zdrojov a Slovenského živnostenského zväzu doplní prezentáciu vystavovateľov bohatý odborný sprievodný program tvorený prednáškami,“ dodala Majerníková.
Súčasťou výstav bude v dňoch 30. – 31. marca po prvý raz aj Trenčiansky robotický deň, ktorý sa presunul z trenčianskej športovej haly do výstaviska Expo Center. Cieľom 6. ročníka Robotického dňa je popularizovať vedu a techniku medzi mladými ľuďmi trenčianskeho regiónu.
„Súčasťou Trenčianskeho robotického dňa budú aj prednášky na témy Nanotechnológie a ich budúcnosť, Teória chaosu, Požiadavky zamestnávateľov na absolventov škôl, Od fonografu po iPod, Robot (v nemeckom alebo anglickom jazyku), Robotický futbal a jeho význam pre prax, Neviditeľné šaty zeme,“ ozrejmila Majerníková.
Pripomenula, že vstup na výstavy je pre návštevníkov počas všetkých dní zdarma. Verejnosť ich môže navštíviť oddnes do piatka (1.4.) od 8. do 16.30 h, v sobotu (2.4.) od 9. do 14. h.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM