Filip Chudý Kultúra Video

Čachtický hrad má nové lákadlá: Pútavý program pripravujú na celé leto, VIDEO

Lákadlom tohtoročnej turistickej sezóny na Čachtickom hrade je projekt Cesta za dukátmi. Pripravujú aj program na každý letný víkend.

Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

V sobotu oficiálne spustili projekt Cesta za dukátmi. Jeho cieľom je, aby turisti počas leta navštívili štvoricu Stiborových hradov (Beckov, Čachtice, Plavecké Podhradie a Uhrovec) a na každom z nich si vyrazili dukát kráľa Žigmunda.

„Ľudia môžu počas celej sezóny chodiť po týchto hradoch, poznávať ich a za jedno euro si môžu vyraziť mincu. Na konci sezóny nám potom ľudia pošlú odfotené tieto štyri mince, čím budú súťažiť o ceny,“ povedala Katarína Orthová, kastelánka Čachtického hradu.

Podľa jej slov je to pútavá atrakcia pre deti, ktoré sa tak stále majú na čo tešiť, keďže je to podporené aj sprievodným programom. Počas každého letného víkendu sa budú na Čachtickom hrade snažiť pripraviť zaujímavý program. Ten pripravujú aj na lúke pod hradom, kde môžu pribudnúť ďalšie zvieratá. Chystajú sa aj drevené hojdačky a preliezky.

V Čachticiach majú návštevníci možnosť vidieť aj nového dreveného draka Báthoryho, strašidelnú expozíciu krvavej grófky, včeliu cestu a na hrad sa môžu aj tento rok odviesť z centra obce turistickým vláčikom.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Pozrite si, ako to aktuálne vyzerá priamo na hrade.

OBRAZOM: Otvorenie turistickej sezóny na Čachtickom hrade
9
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM