Rôzne

Cyklotrasa Trenčín – Nové Mesto nad Váhom je hotová: Čo všetko na nej nájdeme?

Nový úsek Vážskej cyklomagistrály čaká na ukončenie kolaudácie. Stavebné práce sú však už hotové. Čo ponúka?

Ilustračný obrázok k článku Cyklotrasa Trenčín – Nové Mesto nad Váhom je hotová: Čo všetko na nej nájdeme?
9
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Nové Mesto nad Váhom spojila s Trenčínom nová cyklotrasa. Viac ako 21-kilometrový úsek je súčasťou Vážskej cyklomagistrály.

Nadväznosť

Ako informovala vedúca odboru regionálneho rozvoja Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Martina Lamačková, v poradí tretí úsek Vážskej cyklomagistrály plynule nadväzuje na úsek medzi Hornou Stredou a Novým Mestom nad Váhom.

Stavebné práce na cyklotrase sa začali v júni tohto roku, ukončili ich v posledný novembrový deň. Na jej vybudovanie využil kraj finančné prostriedky z Integrovaného regionálneho operačného programu, na financovaní projektu sa podieľal piatimi percentami.

Do práce na bicykli

„Náklady na výstavbu 21,2 kilometra dlhej cyklotrasy predstavujú 4,24 milióna eur. Súčasťou cyklochodníka sú tri odpočívadlá s prístreškami, stolom a lavičkami. Pri jednom odpočívadle sa nachádza tiež cyklostojan a infopanel. Na trase je umiestnený aj ďalší mobiliár a dva sčítače dopravy,“ povedala Lamačková.

Nová cyklotrasa podľa nej prispeje k podpore bezpečnej a ekologickej dopravy v regióne. Vďaka prepojeniu priemyselných parkov v Novom Meste nad Váhom a Trenčíne budú môcť obyvatelia priľahlých obcí dochádzať do práce na bicykli. „V súčasnosti čakáme na ukončenie kolaudačného konania, po ktorom bude môcť verejnosť cyklotrasu využívať,“ doplnila Lamačková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z okresu Trenčín

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM