Krimi

K manželke ho to riadne ťahá: Muž kašle na súdny zákaz priblíženia sa

Za nerešpektovanie rozhodnutia súdu hrozí mužovi väzenie. Toto rozhodnutie mal obvinený podľa polície porušiť niekoľkokrát.

Ilustračný obrázok k článku K manželke ho to riadne ťahá: Muž kašle na súdny zákaz priblíženia sa
Zdroj: Dnes24/Milan Hanzel

Trest odňatia slobody až na dva roky hrozí 39-ročnému mužovi, ktorý mal opakovane nerešpektovať rozhodnutie Okresného súdu v Bánovciach nad Bebravou o zákaze priblíženia sa k svojej manželke. Muža policajti obvinili z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia a umiestnili do cely policajného zaistenia. Informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

Päť metrov

„Muž mal opakovane porušiť neodkladné opatrenia bánovského súdu v podobe zákazu priblíženia sa k svojej manželke na vzdialenosť kratšiu ako päť metrov a zákazu vstupovať do bytu, v ktorom jeho manželka býva," spresnila Kuzmová.

Toto rozhodnutie mal obvinený podľa nej porušiť niekoľkokrát, aj pod vplyvom alkoholu, keď mal prísť k bytu manželky a odmietal odísť. Policajti mužovi i udelili blokovú pokutu za spáchanie priestupku proti občianskemu spolunažívaniu.

Mohlo by vás zaujímať

Recidivista

„Policajti muža zadržali, v skrátenom vyšetrovaní obvinili a podali podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby, keďže existuje dôvodná obava, že bude pokračovať v tejto trestnej činnosti i naďalej v prípade ponechania na slobode," ozrejmila Kuzmová.

Obvinený bol už v minulosti štyrikrát súdne trestaný.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM