Filip Chudý Kultúra

Máj so sebou prináša veľa zábavy: 10 TOP akcií v Považskej a okolí

Niekedy padne dobre aj papučový večer, nič však nedobije baterky tak, ako vyčistiť si hlavu na dobrej akcii. Preštudujte si, čo všetko sa dá zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Máj so sebou prináša veľa zábavy: 10 TOP akcií v Považskej a okolí
Zdroj: TASR

Jarný farmársky deň

8. mája o 10:00, Salaš Praznov

Od 10:00 do 18:00 bude pripravený guláš, kapustnica, halušky z májovej bryndze, klobásky, jaternice, výrobky z ovčieho mlieka. Pre deti minizoo, nové detské ihrisko, húpačky, bedminton, petang a iné hry.

Spanilá jazda Považím

12. mája o 10:00, štart pri reštaurácii Hošták

Ide o 2. ročník akcie, ktorá je venovaná všetkým nadšencom historických vozidiel, ktorý sa radi prevezú tými najkrajšími kútmi Horného Považia. Pripravil ju Veterán Klub Manín.

Hádzaná: Považská Bystrica – Šaľa

12. mája o 18:00, športová hala

Považskobystričania bojujú v máji o tretie miesto. Prvý zápas hráme doma v prvú májovú sobotu (5. 5.), pričom pri ideálnom scenári sa môžeme bronzu po deväťročnom čakaní dočkať už 12. mája. Možný je aj rozhodujúci piaty zápas u nás. Ten by sa hral v tretiu májovú sobotu (19. 5.).

Deň matiek

13. mája o 15:00, kino Mier

Hudobno-zábavný program pri príležitosti Dňa matiek v kine Mier. Účinkuje v ňom Štefan Skrúcaný.

Noc literatúry 2018

16. mája o 17:30

Noc literatúry je medzinárodný projekt, ktorý sa v jeden večer koná v mestách po celej Európe. Priaznivci kvalitnej literatúry sú pozvaní na miesta, kde sa s knižkami bežne nestretávajú – a navyše do priestorov, kam sa bežne nedostanú. U nás sa začne pri dome kultúry, nasleduje futbalový štadión (18:15), budova polície (19:00) a od 20:00 v knižnici.

Taxi 5

19. mája o 19:00, kino Mier

Ďalší diel slávnej francúzskej akčnej komédie z produkcie Luca Bessona. Do kín vchádza pokračovanie akčnej francúzskej série s legendárnym bielym taxíkom v hlavnej úlohe. Parížsky policajt Sylvain Marot je proti svojej vôli prevelený do Marseille. Bývalý komisár Gilbert, teraz primátor mesta, ho poverí špeciálnou úlohou. Má zlikvidovať gang talianskych zlodejov, ktorí v atraktívnych Ferrari vykrádajú jedno klenotníctvo za druhým.

Best of Vrtula

19. mája o 21:00, Praznov

Pamätáte si Vrtula Industrial Club? Radi sa vrátite do čias svojej mladosti? Chcete zaspomínať na hity z obdobia 90. rokov? Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali kladne, tak potom je pre vás táto akcia to pravé.

Klamstvo

20. mája o 18:00, kino Mier

Milosrdná lož a nemilosrdná pravda. Dva mantinely, medzi ktorými sa odohráva táto divadelná komédia, a v podstate, aj celý náš život. Účinkujú: Emília Vášáryová, Milan Kňažko, Gabriela Škrabáková, Peter Šimun. Dĺžka predstavenia je 110 minút vrátane prestávky.

Štátny akademický súbor Rustavi z Gruzínska

25. mája o 18:00, Hotel Gino Park Palace

Gruzínska kultúra zavíta do Považskej Bystrice. Vystúpi tu Štátny akademický súbor Rustavi z Gruzínska a navyše počas celého dňa môžete ochutnať pravú gruzínsku kuchyňu.

KUBO – československý muzikál

30. mája o 19:00, športová hala

KUBO je nepochybne jednou z filmových a divadelných klasík, ktorú pozná snáď každý správny Slovák. Je plný čarovných momentov, ktoré postupom času zľudoveli a prenášajú sa z generácie na generáciu. Nové muzikálové spracovanie divadelnej hry Jozefa Hollého je oslavou slovenského folklóru a slovenských tradícií a vzdanie holdu velikánovi slovenskej filmovej a divadelnej scény – Jozefovi Kronerovi.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM