Filip Chudý Rôzne

Menia sa vlaky: Pozrite si nový cestovný poriadok pre Považskú a okolie, FOTO

Pripravte sa na zmeny v železničnej doprave, ktoré ovplyvnili aj výlukové práce v okolí v Považskej Bystrice. Čo všetko sa zmení?

Ilustračný obrázok k článku Menia sa vlaky: Pozrite si nový cestovný poriadok pre Považskú a okolie, FOTO
21
Galéria

Od nedele 9. decembra začína platiť nový grafikon verejnej dopravy (GVD). Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) informovali, že medzi najdôležitejšie zmeny nového GVD 2018/2019 patrí zhustenie vlakov diaľkovej dopravy na trati Bratislava – Žilina, ktoré spolu s vlakmi Bratislava – Žilina – Košice vytvárajú hodinové spojenie od 5:00 do 20:00. To sa týka aj cestujúcich, ktorí využívajú považskobystrickú železničnú stanicu, keďže tu budú jednotlivé rýchliky ® a regionálne rýchliky (RR) zastavovať.

V praxi to znamená, že od nedele bude mať väčšina R a RR odchod z Považskej Bystrice smerom na Bratislavu prevažne v 46. minúte takmer každej hodiny. A v smere na Žilinu hlavne v 15. minúte hodiny, v ktorej pôjdu.

Cestovný čas vlakov osobnej dopravy v roku 2019 však budú podľa ŽSR ovplyvňovať výlukové práce na úseku Púchov – Považská Bystrica – Výhybňa Plevník-Drienové. „Tieto výluky sú zapracované s príslušnými časovými prirážkami a vplyvom na polohy vlakov osobnej aj nákladnej dopravy. Trasy vlakov môžu byť ešte upravené v nadväznosti na postup výlukových prác,“ píše sa na stránke ŽSR.

Okrem posunu časových polôh regionálnych a diaľkových vlakov, ktoré súvisia so zmenou taktu vlakov diaľkovej dopravy (Bratislava – Žilina – odchody/príchody skôr o 9 minút) a s plánovanými výlukovými prácami v úseku Púchov – Plevník-Drienové, ktoré realizuje správca železničnej infraštruktúry ŽSR, došlo k zásadnej zmene vedenia vlakov na traťovom úseku Žilina – Považská Bystrica – Nové Mesto nad Váhom (trať 120). Informovala o tom Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK).

Regionálne vlaky sú v novom cestovnom poriadku vedené v úseku Žilina – Trenčín – Trenčín-Zlatovce, doteraz to bolo Žilina – Nové Mesto nad Váhom. „Okrem diaľkových vlakov jazdia na tejto linke regionálne vlaky každé dve hodiny, v čase rannej a popoludňajšej dopravnej špičky počas pracovných dní vlaky premávajú každú hodinu,“ uviedla ZSSK k novinkám na našej trati 120.

Nový cestovný poriadok platný od 9.decembra pre Považskú Bystricu a okolie si pozrite vo fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Nový cestovný poriadok: Takto budú vlaky odchádzať z Považskej a okolia
21
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM