Filip Chudý Hádzaná Video

Nevydarený úvod udal tón: Považská sa však nevzdáva a bojuje ďalej, VIDEO

Pokračovanie finálovej série na Považí nebolo také dramatické, keďže Prešovu začalo vychádzať všetko, kým Bystričanom skoro nič.

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

V druhom finálovom stretnutí Niké Handball Extraligy prehrali hádzanári MŠK Považská Bystrica nad Tatranom Prešov 14:30. Nepodarilo sa im tak zopakovať vyrovnanú partiu z prvého duelu (20:23). Podľa trénera MŠK Václava Straku sa pripravovali na to, že súper bude chcieť hrať rýchlejšie, agresívnejšie a s tlakom od spojok.

Bojujú ďalej

„Lenže nezachytili sme úvod, chýbala nám agresivita, v obrane sme si nepomáhali a dostávali sme lacné góly cez stred. Navyše v útoku sme nepremieňali čisté šance, keď súperovi zachytal brankár. Tým sme dostali Prešov na koňa, upokojil sa a už to bolo ťažké,“ ozrejmil považskobystrický tréner s tým, že hráči zápas nevypustili, len teraz sa proste nedarilo.

„Uvedomuje si kvalitu Prešova, ale my do každého zápasu ideme s cieľom vyhrať a bude tak aj v sobotu. Chalani sú odhodlaní a ideme bojovať,“ povedal pred tretím duelom.

Sergeja Petričenka, ktorý sa vrátil do hry po dlhšej prestávke práve na finále, mrzelo, ako to dopadlo. „Je to síce už 2:0 v sérii, ale ešte nie je koniec a nemáme čo stratiť. V sobotu chceme podať lepší výkon ako teraz a vrátiť ešte sériu do Považskej Bystrice. Aby sa to však podarilo, musíme odstrániť chyby a využiť naše silné stránky. Keď sa tak stane, máme šancu na víťazstvo,“ vyjadril sa pivot MŠK, ktorý podľa vlastných slov cítil na sebe z kondičnej stránky dlhšiu zápasovú prestávku.

Športové správy

Prešovská spokojnosť

Hosťujúci tréner Slavko Goluža bol spokojný s výkonom, pričom vyzdvihol hlavne vklad brankára Colodetiho. „Musíme sa dobre pripraviť na tretí zápas, pretože rešpektujem Považskú Bystricu. Treba zostať nohami na zemi a oddýchnuť si pred ďalším zápasom,“ konštatoval.

Podľa Tomáša Rečičára bol dôležitý úvod, ktorý im vyšiel, vďaka čomu sa chytili. „V prvom zápase sme boli v kŕči, ale ten z nás teraz opadol. V sobotu musíme zopakovať takýto dobrý úvod, čo bude kľúč k úspechu. Treba ukázať, ako vieme hrať a bojovať,“ konštatovala prešovská spojka.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Sumár

MŠK Považská Bystrica – Tatran Prešov 14:30 (6:18)

MŠK: Dobroň, Kovačin – Plšek, Sloboda, Bystrický, Ivanycja 2, Maliar, Burnazovič, Petričenko 3, Jurák 1, Briatka 4/2, Štefina 1, Vallo 3, Kvaššay, Valášek, Gardian.
Tatran: Čupryna, Colodeti, Ondrejčák – Rábek, Santos 5, Pacheco 5, Fech 1/1, Linhares 6, Rečičár 1, Kravčák, Fižuleto 2, Grzentič, Hernandez 7/4, Carapkin 3
Rozhodovali: Budzák, Záhradník, TH: 2/2 – 6/5, ŽK: 3:0, vylúčení: 7:2, bez divákov

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Pozrite aj zábery zo zápasu.

FOTO: MŠK Považská Bystrica - Tatran Prešov 14:30 v 2. finále
9
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM