Filip Chudý Rôzne

Považská Bystrica pred testovaním: KDE a KEDY budú robiť stery cez víkend?

Kvôli otvoreniu škôl sa pridali v Považskej Bystrici ďalšie odberové miesta. Takto by to malo cez víkend vyzerať.

Ilustračný obrázok k článku Považská Bystrica pred testovaním: KDE a KEDY budú robiť stery cez víkend?
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Považskú Bystricu čaká ďalší testovací víkend (6. – 7. februára), tentoraz je to spojené s otvorením škôl. Od pondelka 8. februára sa otvoria materské školy, špeciálne školy a prvý stupeň základných škôl. Do škôl sa od tohto dátumu budú môcť vrátiť aj žiaci končiacich ročníkov stredných škôl. Otvorené budú tiež základné umelecké školy na individuálnu výučbu, stredné zdravotnícke školy a ich internáty.

Testovanie mladších žiakov nebude povinné, avšak otestovaný musí byť jeden z ich rodičov a učitelia. Stredoškoláci sa pri návrate do školských lavíc budú rovnako musieť preukázať negatívnym testom, platí to aj pre personál stredných škôl

Miesta

Mesto na svojej stránke informovalo, že otvorí počas prvého februárového víkendu štyri odberové miesta, v ktorých bude pracovať celkom deväť testovacích tímov.

  • kontajner na Rozkvete pri novej farnosti – 1 odberové miesto
  • kino Mier – 2 odberové miesta
  • športová hala – 4 odberové miesta
  • okresný úrad – 2 odberové miesta

Otváracie hodiny

„Všetky miesta budú otvorené v sobotu aj v nedeľu od 8.00 do 20.00 hod. prioritne pre Považskobystri­čanov. Ak bude voľnejšia kapacita počas dňa, po 16.00 hod. môžu jednotlivé odberové miesta využiť aj obyvatelia priľahlých obcí,“ ozrejmili s tým, že povinná hygienická prestávka pre testovacie tímy bude od 12.00 do 12.45 hod. (posledný odber o 11.45 hod.) a od 17.00 do 17.30 hod. (posledný odber o 16.45 hod.).

Ako sme už informovali, počas víkendu a následne každý deň poskytne bezplatné antigénové testovacie aj Retro World pri dome kultúry (od 9.30 do 13.30 hod., následne po prestávke od 14.00 do 18.00 hod.), viac v odkaze nižšie.

Doplnený ZOZNAM všetkých odberných miest v okrese Považská Bystrica, ktorý sa ešte upravoval počas piatka, nájdete v odkaze nižšie aj s otváracími hodinami.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM