Rôzne

Vláda odvolala považskobystrického rodáka Jána Lazara: Pekné slová na rozlúčku

Na pozícii štátneho tajomníka Ministerstva vnútra SR skončil Ján Lazar. Minister Mikulec mu adresoval takéto slová.

Ilustračný obrázok k článku Vláda odvolala považskobystrického rodáka Jána Lazara: Pekné slová na rozlúčku
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Ján Lazar skončil k strede ako štátny tajomník na Ministerstve vnútra (MV) SR. Vláda ho z tejto funkcie počas stredajšieho rokovania odvolala. Lazara nahradil vo funkcii od štvrtka 5. mája Tomáš Oparty.

Slová ministra

Oparty od roku 2020 do súčasnosti pôsobil ako generálny riaditeľ sekcie ekonomiky na MV SR. Od roku 2008 do roku 2020 pracoval ako riaditeľ a spoluzakladateľ troch súkromných spoločností, predtým pôsobil napríklad aj v Národnej banke Slovenska.

Lazar skončil vo funkcii štátneho tajomníka na vlastnú žiadosť.

Viac správ zo Slovenska

„Rešpektujem rozhodnutie Jána Lazara a vysoko hodnotím jeho výkon v rezorte vnútra. V jeho gescii bol ekonomický a verejnosprávny úsek rezortu, kde urobil množstvo kvalifikovaných manažérskych rozhodnutí a nastavil procesy tak, aby prostriedky štátneho rozpočtu nekončili vo vreckách ´našich ľudí´, ale efektívne v potrebných projektoch a nákupoch s cieľom zodpovedného hospodárenia s verejnými peniazmi v prospech občanov našej krajiny,“ uviedol minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO). Zároveň očakáva od jeho nástupcu pokračovanie v tejto línii.

Do súkromného sektora

Lazar skonštatoval, že po vyše dvoch rokoch sa rozhodol vrátiť do súkromného sektora. „Zvládli sme nastaviť po bývalom vedení koncepciu a stratégiu v ekonomike a verejnej správe, a navyše v pandemickej situácii, vystriedanou utečeneckou vlnou z Ukrajiny. Som rád, že na ministerstve vnútra sa nám podarilo zostaviť tím, ktorý zvládne úlohy a výzvy, ktoré má rezort pred sebou,“ skonštatoval Lazar.

Oparty uviedol, že ide o rezort s množstvom kompetencií a čaká ich veľa práce najmä v súvislosti s prijatými cieľmi v oblasti modernizácie podriadených útvarov a s ňou súvisiacim plánom obnovy.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM