Aktualizované Rôzne

Výpadky elektriny dosiahli úroveň kalamity: Zložitá situácia v Dolnej Marikovej

Desiatky tisíc odberateľov boli aspoň niekoľko minút začiatkom tohto týždňa bez elektriny. Dlho na obnovu čakali ľudia v našom okrese. Prečo?

Zdroj: Dnes24.sk

Na strednom Slovensku bolo v pondelok podvečer bez elektriny stále zhruba 200 odberných miest. Podľa hovorcu spoločnosti Stredoslovenská distribučná (SSD) Miroslava Gejdoša väčšina z nich mala mať elektrinu ešte v ten deň.

„Naši elektrikári robia pre to maximum. S určitosťou však vieme, že bez elektriny zostane až do utorka 17 odberateľov v Dolnej Marikovej (časť Besné) v okrese Považská Bystrica. Ide o zložitejšiu opravu, ktorú sme v pondelok nestihli zrealizovať. Spadol tam strom na vedenie vysokého napätia, pretrhol vodiče, poohýbal konzoly a potrebujeme tiež vymeniť niekoľko izolátorov,“ vysvetlil Gejdoš.

Doplnil, že výpadky elektriny dosiahli v pondelok úroveň kalamity. „To znamená, že sme za 24 hodín zaznamenali viac ako 30 000 odberateľov bez prúdu na čas dlhší ako tri minúty,“ dodal hovorca SSD.

Podľa najnovších správ sa SSD podarilo v stredu odstrániť takmer všetky poruchy. „Do štvrtka bude musieť vydržať bez elektriny 33 odberateľov v obci Beluša, konkrétne v častiach Belušské Slatiny a Podmalenica (okres Púchov). Máme tu zlomený stĺp v neprístupnom teréne a oprava bude možná až vo štvrtok za vidna. Bez prúdu je aj 40 domácností v Petroviciach, v časti Pláne (okres Bytča). Tu spadol v stredu popoludní na vedenie strom. Tiež je to v neprístupnom teréne, takže v stredu sa to už nepodarilo vyriešiť napriek maximálnemu úsiliu našich elektrikárov," doplnil Gejdoš s tým, že majú za sebou náročné dni, ale vo štvrtok so svitaním vyrazili ich pracovníci opäť do terénu a urobia všetko, čo bude v ich silách, aby opravy dokončili čo najskôr.

Poznámka: Aktualizované o posledný odsek.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

FOTO: Kalamita spôsobila viaceré odstávky elektriky
7
Galéria
Zdroj: TASR

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM