Andrea Mesarčíková Rôzne

Mestská polícia zachránila starenku, zasahovala v kurióznych prípadoch

Mestská polícia (MsP) v Prievidzi v minulom týždni dovedna 118-krát zasahovala na základe oznamov občanov mesta na telefónnu linku 159 a 36 výjazdov uskutočnila pri rôznych priestupkoch zistených vďaka kamerovému systému.

Boli medzi nimi aj kuriózne prípady, informoval dnes TASR náčelník MsP Marián Mikula.
Vďaka upozorneniu členiek opatrovateľskej služby príslušníci MsP zachránili život 84-ročnej starenke. Už druhý deň totiž neotvárala nikomu dvere. Mestskí policajti zalarmovali hasičov, ktorí sa do bytu dostali cez pootvorené okno pomocou horolezeckého lana. Starenka skutočne ležala na posteli, bola v bezvedomí a zjavne dehydrovaná. Privolaná rýchla zdravotnícka pomoc ju previezla na ošetrenie do nemocnice, kde sa zotavuje.
V polovici týždňa dostali policajti upozornenie, že z vyššieho poschodia jedného činžiaka niekto vyhadzuje slepačie vajcia. Hliadka skutočne našla vajcami znečistenú lavičku pred bytovým domom. Napokon zistila aj vinníka, ktorý sa takýmto spôsobom zabával. Priznal sa a lavičku pred očami policajtov bez odvrávania očistil. Nevyhol sa však blokovej pokute.
Príslušníci MsP museli viackrát riešiť aj rodinné zvady. V nedeľu večer sa telefonicky sťažoval jeden občan, že po predchádzajúcej hádke mu manželka zobrala občiansky preukaz aj pas a odmieta mu ich vrátiť. Hliadka situáciu preverila. Bola to naozaj pravda. Manželia si navzájom po ostrej výmene názorov vzali niektoré osobné veci. V prítomnosti hliadky sa nakoniec udobrili a veci si vrátili. Obidvaja však zaplatili pokuty za priestupok na úseku občianskeho spolunažívania.
MsP v Prievidzi už niekoľko rokov úspešne využíva kamerový systém, ktorým nepretržite monitoruje 18 najfrekven­tovanejších miest, ale aj priestranstiev medzi činžiakmi v meste. Vďaka nim v minulom týždni pokutovali 24 občanov za rôzne priestupky. Najčastejšie išlo o voľný pohyb psov, znečisťovanie verejných priestranstiev odhadzovaním cigaretových ohorkov, vykonávanie telesnej potreby na verejnosti, ale aj parkovaním na ploche verejnej zelene. Občania si často myslia, že ich pri páchaní týchto priestupkov nikto nevidí. Ale potom, keď musia zaplatiť pokutu, zistia, že to nie je pravda, konštatoval Mikula.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM