Rôzne

Testovanie zamestnancov v Prievidzi: Problémom sú zmätočné informácie od štátu

Dvaja z najväčších prievidzských zamestnávateľov uplatňujú režim OTP. Takto to prebieha v Nestlé Slovensko a Brose Prievidza.

Ilustračný obrázok k článku Testovanie zamestnancov v Prievidzi: Problémom sú zmätočné informácie od štátu
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Dvaja z najväčších zamestnávateľov v Prievidzi začali s testovaním nezaočkovaných pracovníkov na ochorenie COVID-19. Spoločnosti Nestlé Slovensko a Brose Prievidza na to využívajú zmluvných partnerov. Kým potravinárska firma začala s testovaním 29. novembra, subdodávateľ pre automobilový priemysel pre časovú tieseň na prijatie OTP režimu tak urobil o dva dni neskôr (1. 12.).

Nestlé

„Testovanie zabezpečujeme prostredníctvom zmluvného partnera – pracovnej zdravotnej služby – v našich priestoroch závodu. Vytvárame si časové okná pre jednotlivé prevádzky," povedal vedúci oddelenia bezpečnosti prievidzského závodu Nestlé Miroslav Kmeť.

Firma má podľa neho momentálne dostatok testov, snažila sa na nadchádzajúce obdobie i pripraviť, zásobu tak má minimálne na pokrytie ďalších dvoch mesiacov. Závod sa podľa Kmeťa zatiaľ nestretol pre krátkosť povinnosti s tým, že by niektorý zo zamestnancov odmietol testovanie, prípadne si nepriniesol test z mobilného odberového miesta (MOM). „Darí sa nám vyriešiť našich zamestnancov tak, ako sa požaduje. A v prípade, že nastane taká situácia, budeme postupovať v zmysle zákonníka práce," doplnil.

„Určite takáto situácia ovplyvňuje chod podniku, zvlášť výrobného, aký sme my. Či už časovo, personálne alebo finančne," podotkol Kmeť.

Spoločnosť by podľa neho privítala väčší časový priestor na prijatie opatrenia. „Snažili sme sa však využiť skúsenosti z predošlého obdobia či minulého roka a nejakým spôsobom sa pripraviť na možné opatrenia, ktoré budú. Jednak v podobe zabezpečenia testovania, testov, ochranných pomôcok a podobne."

Závod momentálne zamestnáva 639 ľudí.

Na ďalšej strane sa dočítate, ako to vyzerá v Brose Prievidza.

Správy z hornej Nitry

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM