Marek Vatraľ Rôzne Správy

Prorektora Trenčianskej univerzity ocenili: Udelili mu čestný doktorát, FOTO

Prorektor Trenčianskej univerzity Peter Lipták si prevzal čestný doktorát na Iževskej štátnej technickej univerzite Michaila Timofjeviča Kalašnikova v Iževsku.

Ilustračný obrázok k článku Prorektora Trenčianskej univerzity ocenili: Udelili mu čestný doktorát, FOTO
5
Galéria
Zdroj: Trenčianska univerzita

Vzhľadom k tomu, že trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne (TnUAD) už dlhšie spolupracuje s Iževskou štátnou technickou univerzitou Michaila Timofjeviča Kalašnikova v Iževsku, sa preto prorektor pre stratégiu a rozvoj TnUAD Peter Lipták a podpredseda akademického senátu Jaroslav Holomek zúčastnili VIII. Medzinárodnej konferencie „Technické univerzity: integrácia s európskymi a svetovými systémami vzdelávania“, ktorá bola venovaná 100. výročiu od narodenia M. T. Kalašnikova. Informovala o tom oficiálna web stránka TnUDA.

Súčasťou konferencie bolo podľa informácií TnUAD aj slávnostné odovzdanie diplomov trom novým doctor honoris causa Iževskej univerzity.

„Jedným z ocenených bol aj prorektor našej univerzity doc. Ing. Peter Lipták, CSc. Bola ocenená jeho dlhoročná spolupráca s univerzitou, predovšetkým jeho prednášky pre študentov a doktorandov a práca na spoločných projektoch s katedrou „Tepelných motorov a zariadení“ v oblastiach moderných strojárskych technológií, matematického modelovania v strojárstve a automatizácie projektovania. Vysoko ocenený bol aj jeho prínos k vzájomnej výmene študentov a učiteľov v rámci programu Erazmus+,“ uviedla TnUAD vo svojom vyhlásení.

Spomínaná konferencia, súčasťou ktorej bola aj slávnostná ceremónia sa podľa informácií TnUAD uskutočnila 23. – 24. apríla 2019.

Prorektora Trenčianskej univerzity ocenili v Rusku diplomom doctor honoris causa

Prorektor Trenčianskej univerzity Peter Lipták si prevzal ocenenie doctor honori
5
Galéria
Zdroj: Trenčianska univerzita

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM