Aktualizované Hokej

Vojakov potiahol strelec hetriku: Trenčania spoznali súpera v predkole play-off

V poslednom kole základnej časti sa rozhodovalo o dvojiciach vo vyraďovacej časti.

Ilustračný obrázok k článku Vojakov potiahol strelec hetriku: Trenčania spoznali súpera v predkole play-off
Zdroj: Rastislav Búgel

Hokejisti HK Dukla Trenčín zvíťazili v nedeľňajšom zápase záverečného 50. kola základnej časti Tipos extraligy na ľade Popradu 5:3. Obsadili siedme miesto a v predkole play-off sa stretnú s Banskou Bystricou. Poprad obsadil tretie miesto a vo štvrťfinále nastúpi proti šiestej Detve.

Prvá tretina

Posledné kolo základnej časti rozohrali Popradčania na svojom ľade s Duklou Trenčín rýchlym gólom. Už v 7. minúte poslal domácich do vedenia po pohotovej otočke pred Valentovou bránkou Skokan. „Vojaci“ z Trenčína odpovedali o tri minúty neskôr. Vylúčenie Haščáka potrestal gólom Berisha, ktorý tečoval Bokrošovu strelu od modrej čiary.

Aj druhá presilovka Trenčína bola mimoriadne nebezpečná. Pred Hamerlíkom to viackrát horelo. Lepšie naladení napokon odchádzali na prvú prestávku Popradčania. Tesne po návrate Devineho na ľad sa po peknej kombinácii presadil zblízka Livingston – 2:1.

Druhá tretina

Zápas ako na hojdačke pokračoval aj v druhej tretine. Vyrovnanie zariadil v 23. minúte Hecl, ktorý poslal do siete puk dorážkou Ackeredeovej strely. Vzápätí sa na opačnej strane ocitol v ideálnej streleckej pozícii Seigo, ale opečiatkoval iba konštrukciu Valentovej bránky. Poprad šiel predsa len do vedenia v 34. minúte. Obranca „kamzíkov“ Višnevskij so šťastím prekonal bekendovou strelou pomedzi betóny brankára Trenčína.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Hostia sa nevzdávali. Tri minúty pred druhou prestávkou poslal puk na tribúnu popradský brankár Hamerlík, za čo dostal od rozhodcov dvojminútový trest. Ten domácim po peknej kombinácii skrátil gólom do odkrytej časti bránky Hecl – 3:3.

Tretia tretina

Na začiatku tretej tretiny mal Poprad k dispozícii presilovku, ale jeho hráči ju zahrali veľmi zle – ani raz nevystrelili na bránku Trenčína. V 45. minúte mohol misky váh prikloniť na stranu domácich najlepší kanonier súťaže Haščák. Jeho strelu zastavila horná žrď. Na ľade sa množili šarvátky. Po jednej z nich v 49. minúte putovali na trestnú lavicu Seigo a Okuliar.

Hra 4 na 4 viac vyhovovalo „vojakom“. Krátko po buly vystrelil Starosta a puk tesne pred Hamerlíkom, ktorý nič nevidel, tečoval Berisha – 3:4. Domáci už do konca stretnutia napriek snahe nič nevymysleli. Naopak pri hre bez brankára inkasovali ďalší gól, ktorý pre hosťujúceho Mareka Hecla znamenal hetrik.

Sumár

HK Poprad – HK Dukla Trenčín 3:5 (2:1, 1:2, 0:2)

Góly: 7. Skokan (Seigo), 20. Livinston (Skokan, Svitana), 34. Višnevskij (Svitana, Skokan) – 10. Berisha (Bokroš, Reddick), 23. Hecl (Ackered, Rajnoha), 38. Hecl (Paukovček, Ackered), 49. Berisha (Starosta, Ackered), 60. Hecl. Rozhodovali: Baluška, Stano – Durmis, Kacej, vylúčení: 6:4, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Poprad: Hamerlík – Drgoň, Brejčák, Seigo, Višnevskij, Ulrych, Kramár, Hodorovič – Svitana, Skokan, Haščák – Tavi, Preisinger, Handlovský – Mashinter, Zagrapan, Livingston – Matúš Paločko, Bjalončík, Matej Paločko – Mešár
Trenčín: Valent – Ackered, Lemcke, Starosta, Bokroš, Jalasvaara, Ilenčík, Honzek, Rajnoha – Hecl, Paukovček, Sádecký – Okuliar, Rehuš, Kukuča – Kettunen, Reddick, Berisha – Krajč, Ferenyi, Devine

Hlasy po zápase

Ján Šimko, asistent trénera Popradu: „Zápas nedopadol podľa našich predstáv. Chceli sme ho vyhrať. Súper bol agresívnejší v určitých úsekoch hry. Naše myšlienky sa už momentálne upierajú na najdôležitejšiu časť sezóny, takže ideme do play-off z tretieho miesta.“

Ján Pardavý, tréner Trenčína: „Z našej strany dobrý zápas. V prvej tretine nás trochu Poprad prestrieľal, ale chytili sme sa v našej presilovej hre. Druhú tretinu sme zahrali lepšie, ako zvykneme hrávať. Dostali sme Poprad pod tlak. Zápas bol otvorený až do konca. My sme na tretiu tretinu nastupovali s tým, že si skúsime play-off hokej a byť defenzívnejší, počkať si na chybu súpera. Tá prišla a dali sme gól na 4:3. Výhra nám môže vliať sebavedomie do bojov v predkole.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Športové správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM