Kultúra Video

Na svoje si prídu dospelí aj deti: Múzeum v Považskej má pútavú výstavu, VIDEO

Tip na voľný čas. Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici predstavuje deväť národných parkov Slovenska.

Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Informácie o prírodných a kultúrnych hodnotách deviatich národných parkov prináša výstava Národné parky Slovenska. Pripravilo ju Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici v spolupráci so Slovenským múzeom ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši.

Zaujímavé informácie

Podľa riaditeľky Vlastivedného múzea v Považskej Bystrici Petronely Rágulovej je výstava určená pre dospelých i pre deti. Na informačných paneloch sa návštevníci dozvedia množstvo zaujímavých informácií o národných parkoch, predovšetkým o ich mimoriadnych prírodných a kultúrnych hodnotách, ktoré ich zaraďujú medzi najvýznamnejšie prírodné dedičstvo našej krajiny.

Informácie doplnené fotografiami sa dotýkajú geologickej stavby, histórie, živočíšstva a rastlinstva, ktoré je typické pre jednotlivé národné parky. K dispozícii sú paleontologické nálezy, herbárové položky rastlín i preparáty živočíchov dokumentujúce to najvzácnejšie a najzaujímavejšie, čo sa v našich národných parkoch dá vidieť.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Slepá mapa

Detského návštevníka podľa nej zaujme model krajiny názorne demonštrujúcej existenciu výškovej vegetačnej stupňovitosti lesov v strednej Európe.

„Prácu paleontológa si budú môcť deti vyskúšať pri objavovaní a určovaní skamenelín. Svoje znalosti v geografii Slovenska si overia pri lokalizovaní národných parkov na slepej mape a zabavia sa pri skladaní puzzle s prírodovednou tematikou,“ uzavrela riaditeľka.

Výstava je pre verejnosť v pracovných dňoch od 8.00 do 14.30 hod. prístupná až do konca augusta tohto roka.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Takto to vyzerá na výstave.

FOTO: Výstava Národné parky Slovenska vo Vlastivednom múzeu v Považskej Bystrici
14
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Správy z Považia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM