Filip Chudý Rôzne Video

V Považskej a okolí už prevláda OMIKRON: Zatvorili sa aj prvé školy, VIDEO

Vlna variantu omikron aj na Považí postupne silnie. Považskobystrická regionálna hygienička ozrejmila aktuálni situáciu.

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

Podľa regionálnej hygieničky Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Považskej Bystrici Renaty Beníkovej jesituácia v našom regióne (okresy Považská Bystrica, Púchov, Ilava) podobná, ako inde na Slovensku. „Dochádza k výraznému stúpaniu pozitivity testov. Denne sú ohlásené vysoké počty pozitívnych obyvateľov na PCR i pri antigénovom testovaní. Dokonca nám hlásia ľudia aj pozitívne samotesty,“ ozrejmila.

Omikron

„Denne mávame okolo 500 pozitívnych, čo je oproti predchádzajúcim týždňom výrazný nárast o viac ako 100 percent,“ povedala regionálna hygienička.

Testovanie kapacity ale ešte podľa jej slov stíhajú. Začal však aj u nás už prevládať variant omikron. „Laboratória RÚVZ v Trenčíne sekvenujú vzorky, pričom bolo v nich potvrdené, že viac ako 60 percent z toho je už omikron,“ pripojila Beníková.

Viac správ zo Slovenska

Zatváranie škôl

Ako ďalej uviedla, aj situácia v tunajších školách kopíruje stav na Slovensku. „Máme vysoký počet pozitívnych detí, preto niektoré základné a materské školy museli byť už zatvorené. O niečo lepšia situácia je na stredných školách,“ doplnila s tým, že kto môže, ten je na prezenčnej výučbe, ostatní ale prechádzajú na online výučbu

„Pokiaľ je pozitívne dieťa v triede, tak tú zatvára riaditeľ školy. Ale ak je už chorobnosť vysoká a veľa detí je v karanténe, tak sa oboznamujeme so situáciou na škole a prípadne pristupujeme k zatvoreniu školských zariadení. Zatvoriť sa môže napríklad aj celý druhý stupeň, ale prvý sa môže nechať na škole otvorený,“ vysvetlila Beníková.

Na konci minulého týždňa boli v pôsobnosti považskobystrického RÚVZ zatvorené tri základné školy a šesť škôlok.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM