Rôzne

Bojnice chystajú revitalizáciu sídliska Lúčky: Čo sa plánuje?

Takto sa to pohlo dopredu. Mesto Bojnice pokračuje v prípravách revitalizácie sídliska Lúčky.

Ilustračný obrázok k článku Bojnice chystajú revitalizáciu sídliska Lúčky: Čo sa plánuje?
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Bojnická samospráva pokračuje v prípravách revitalizácie sídliska Lúčky. Mesto cez obstarávanie vybralo dodávateľa projektovej dokumentácie. Investícia počíta so stavebnými úpravami, výstavbou nových prvkov i ošetrením zelene, radnica ju chce financovať z mimorozpočtových zdrojov.

Projekt

„Rozsah prác určili mestskí poslanci v spolupráci s architektom mesta. V rámci verejného obstarávania na dodávateľa projektu sme oslovili 12 firiem, no dostali sme len dve ponuky, pretože projektanti sú mimoriadne vyťažení," spomenula Mária Krchňavá, poverená vedením oddelenia regionálneho rozvoja a životného prostredia mestského úradu.

Dodávateľka projektu si podľa nej už prešla terén a mesto jej poskytlo podklady k dokumentácii. „Očakávame, že do konca roka by mala poslať projekt. Ten je rozdelený na dve časti, architektonickú štúdiu a projektovú dokumentáciu v stupni realizačného projektu. Budeme sa tak môcť zapojiť do výzvy v rámci fondov Európskej únie, keďže projektantka na základe skúseností predpokladá, že suma bude pomerne vysoká," ozrejmila.

Správy z hornej Nitry

Plány

Revitalizácia vnútrobloku počíta s viacerými úpravami. „V prvom rade ide o detské ihrisko v centre sídliska, ktoré sa zrevitalizuje. Počíta sa i so zmenšením asfaltových chodníkov tak, aby pribudlo viac zelenej plochy. Pri ‚venčovisku‘ psov chceme doplniť zeleň tak, aby nebolo tak vystavené slnku," priblížila Krchňavá.

Samospráva chce podľa nej na sídlisku vybudovať i altánok, workoutové ihrisko, zrekonštruovať existujúce ihrisko a nahradiť ho multifunkčným a počíta i s revitalizáciou zelene. Dodávateľom projektu je spoločnosť Kvitnúca záhrada so sídlom v Trenčíne. Mesto jej zaplatí 17 359 eur.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Prievidze a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM