Rôzne

Partizánske odkúpi nájomný bytový dom na Šípku: Ponuka prenájmu má začať čoskoro

Dom s technickou vybavenosťou ponúkla mestu súkromná firma. Peniaze chcú získať od štátu.

Ilustračný obrázok k článku Partizánske odkúpi nájomný bytový dom na Šípku: Ponuka prenájmu má začať čoskoro
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Mesto Partizánske odkúpi bytový dom na sídlisku Šípok, ktorý postavil súkromný investor. Využiť na to chce prostriedky od Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR a Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB). Zámer odkúpenia domu schválili mestskí poslanci na svojom mimoriadnom rokovaní v utorok (28. 9.).

Dlhodobá téma

Dom s technickou vybavenosťou ponúkla mestu na odkúpenie spoločnosť TO-MY-STAV so sídlom v Kanianke (okres Prievidza). Nachádza sa v ňom 24 bytov bežného štandardu, ktoré spĺňajú podmienky na to, aby mohlo mesto žiadať dotáciu od rezortu dopravy a úver zo ŠFRB.

Obstarávacia cena bytového domu predstavuje 1 305 841,68 eura, náklady na technickú vybavenosť sú vo výške 210 878,68 eura.

„Tejto téme sme sa v mestskom zastupiteľstve z hľadiska riešenia spôsobu hľadania investora, ktorý by postavil bytový dom na území mesta, venovali dlhodobo," skonštatoval primátor Jozef Božik.

Viac správ zo Slovenska

Byty ponúknu občanom

Dom, ktorý postavil súkromný investor na pozemku prenajatom od mesta, už podľa neho prešiel kolaudáciou a je už zapísaný aj v katastri na liste vlastníctva. S odkúpením domu súhlasil i výbor mestskej časti Šípok.

Vlastník domu má záujem byty čo najskôr prenajať. „Aby sa v prípade, že mesto bude úspešné a získa financovanie, nemuseli nájomníci meniť, spoločnosť má záujem byty ponúknuť na prenájom občanom zo zoznamu žiadateľov o mestský nájomný byt vedený Správou majetku mesta Partizánske," ozrejmila radnica v dôvodovej správe.

Samospráva môže podať žiadosť o financovanie prostredníctvom ŠFRB až v januári 2022, v prípade úspešnej žiadosti by sa vlastníkom domu mohla stať v septembri budúceho roka, ozrejmil primátor. „Išlo by o prvé byty po roku 1998, ktoré boli postavené na zelenej lúke," dodal Božik.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z hornej Nitry

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM