Rôzne

Po 30-ročnom čakaní to prišlo: Handlová získa ZADARMO pozemky

Už to malo byť v roku 1991, ale bude to teraz. Mesto Handlová potvrdilo názvy ulíc a môže žiadať o pozemky vo vlastníctve štátu.

Ilustračný obrázok k článku Po 30-ročnom čakaní to prišlo: Handlová získa ZADARMO pozemky
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Mesto Handlová bude môcť bezplatne získať vybrané pozemky vo vlastníctve štátu. Aby o ne mohlo požiadať, potvrdilo súčasné názvy ulíc. Schválili to mestskí poslanci na svojom minulom rokovaní koncom februára. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

„Samospráva môže do svojho vlastníctva bezplatne získať niektoré pozemky v správe Slovenského pozemkového fondu, Ministerstva hospodárstva SR alebo Železníc SR," spresnila Paulínyová.

Táto delimitácia sa podľa nej mala uskutočniť už v roku 1991 a keďže sa tak nestalo, mesto musí o delimitáciu pozemkov opätovne požiadať.

„Ako podklad budú slúžiť listiny z roku 1991, v ktorých sa nachádzajú pôvodné názvy ulíc. Uznesenia mestského zastupiteľstva, ktorými bolo schválené premenovanie ulíc, sa však v štátnom archíve v Bojniciach nenašli. Preto mestské zastupiteľstvo prijalo uznesenie, ktorým premenovanie ulíc potvrdilo," dodala.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z hornej Nitry

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM