Rôzne

Trenčianska elektrická železnica lákala: Pandémia neodradila TISÍCE cestujúcich

Ďalšia úspešná letná sezóna. TREŽ previezla v lete napriek prísnym opatreniam viac ako 11 000 ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Trenčianska elektrická železnica lákala: Pandémia neodradila TISÍCE cestujúcich
15
Galéria
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

Počas letnej turistickej sezóny prepravila Trenčianska elektrická železnica (TREŽ) na trati medzi Trenčianskou Teplou a Trenčianskymi Teplicami viac ako 11 000 cestujúcich.

Ako informoval riaditeľ neziskovej organizácie TREŽ Dušan Nosál, Trenčianska elektrická železnica sa aj tento rok pasuje s protipandemickými opatreniami a prísnymi pravidlami. Aj napriek tomu sa jej tematické jazdy i letná prevádzka tešili veľkej obľube u miestnych, ale aj turistov. V poradí siedmu letnú sezónu si nenechalo ujsť 11 251 priaznivcov historickej železnice.

Súčasťou prevádzky TREŽ bolo tento rok aj sprístupnené depo električky, v ktorom je unikátna dopravná expozícia. Pravidelná letná prevádza TREŽ bola oproti minulým rokom trošku pozmenená.

„TREŽ upravila svoju prevádzku tak, aby mohla jazdiť aj v prípade postupného zhoršovania epidemiologickej situácie. Jazdy sme predĺžili až na štyri kalendárne mesiace,“ informoval Nosál.

Unikátny vláčik najazdil len počas letnej sezóny medzi mestom Trenčianske Teplice a obcou Trenčianska Teplá takmer 1 800 kilometrov. Vypravených bolo skoro 300 vlakových súprav, expozíciu v depe videlo 3 500 návštevníkov. Prevádzku TREŽ dlhodobo finančne podporuje aj Trenčiansky samosprávny kraj.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM