Rôzne

Trenčín je hneď čistejší: Človek by ani neveril, koľko bordelu sa nájde

Týždne upratovania sa vyplatili. Počas jesene vyzbierali v Trenčíne 387 ton odpadu. Čo všetko sa nazbieralo?

Ilustračný obrázok k článku Trenčín je hneď čistejší: Človek by ani neveril, koľko bordelu sa nájde
Zdroj: TASR/Daniel Veselský

Počas jesenného upratovania od septembra do polovice novembra vyzbierali v Trenčíne 387 ton odpadu. Najväčšiu časť tvoril biologicky rozložiteľný odpad. Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, biologického odpadu sa vyzbieralo viac ako 207 ton, vyviezli ho do kompostárne v Trenčíne.

„Naplnili sme ním 144 veľkoobjemových kontajnerov. Objemným odpadom sme naplnili 121 kontajnerov a na skládku Luštek pri Dubnici nad Váhom bolo uložených takmer 165 ton tohto odpadu,“ doplnila hovorkyňa.

Dodala, že na 85 stanovištiach sa zbierali aj ďalšie odpady – obaly obsahujúce nebezpečné látky (5,3 tony), vyradené zariadenia obsahujúce chlórfluórované uhľovodíky (1,02 tony), vyradené elektrické a elektronické zariadenia (7,8 tony), ostatné nebezpečné odpady (1,09 tony), jedlé oleje a tuky (0,12 tony). Nebezpečné odpady dočasne uložili v skladoch nebezpečných odpadov na Zlatovskej ulici a následne odviezli na zhodnotenie a zneškodnenie.

„Celkové náklady na jesenné upratovanie boli vyčíslené na 37 531 eur. Najbližšie organizované upratovanie bude na jar 2022,“ uzavrela Ságová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM