Rôzne Video

Trenčín potvrdil status mesta módy: Talentované dievčatá ukázali talent, VIDEO

Škola umeleckého priemyslu v Trenčíne usporiadala módnu prehliadku. Ema Vančová predstavila víťaznú kolekciu z Bratislavských módnych dní.

Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Módnu kolekciu reflektujúcu život na sociálnych sieťach predstavila v Galérii M. A. Bazovského v Trenčíne maturantka Školy umeleckého priemyslu v Trenčíne Ema Vančová. S rovnakou kolekciou zvíťazila na minuloročných Bratislavských módnych dňoch.

Viac správ zo Slovenska

Sociálne siete

„Zdobia ju popisy, ktoré bežne používame na sociálnych sieťach. Chcela som poukázať na to, aký je život na sociálnych sieťach a ako nás vie ovplyvniť, poukazuje na svetlú, ale i temnú stránku sociálnych sietí,“ skonštatovala Vančová.

Ako dodala, témou jej maturitnej módnej kolekcie bude Afrika, poukázať chce na negatívne dosahy kolonializácie na tamojšie pôvodné obyvateľstvo.

Správy z Trenčína a okolia

Prvé kolekcie

Módnu prehliadku v trenčianskej galérii pripravila Škola umeleckého priemyslu v Trenčíne. Podľa učiteľky Petry Pršovej, ktorá je garantom odboru odevný dizajn, okrem Emy Vančovej vybrala na prehliadku práce žiačok tretieho ročníka.

„Keďže sme boli na dištančnom vzdelávaní, pre tretiakov to bola úplne prvá prehliadka, na ktorej mohli predstaviť svoje úplne prvé autorské kolekcie. Sú z toho nadšení, dúfam, že naberú nejaké ďalšie inšpirácie,“ povedala Pršová.

Tretím vstupom prehliadky boli podľa nej práce žiakov štvrtého ročníka. Tí predstavili tiež práce, ktoré robili aj počas dištančného obdobia, ale i práce, ktoré prezentujú každého pol roka.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Pozrite si, ako to vyzeralo na prehliadke.

FOTO: Módna prehliadka študentov Školy umeleckého priemyslu Trenčín
9
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM