Rôzne

Zhodia obleky a berú vrecia: Dubničania budú spolu s poslancami upratovať mesto

Dubnická samospráva vymyslela zaujímavý spôsob, ako zapojiť ľudí do jarného upratovania.

Ilustračný obrázok k článku Zhodia obleky a berú vrecia: Dubničania budú spolu s poslancami upratovať mesto
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Obyvatelia Dubnice nad Váhom budú spolu s poslancami mestského zastupiteľstva v sobotu (19. 3.) upratovať mestské sídliská v rámci mestského podujatia Upracme si sídlisko – jarná hodinka upratovania.

Ako informoval dubnický viceprimátor Tomáš Truchlý, jarná hodinka upratovania ponúka príležitosť stretnúť sa s poslancom vo svojom volebnom obvode a spoločne vyzbierať odpadky vo vybranej lokalite v okolí bydliska.

„Tento spôsob považujeme za dobrú príležitosť, ako sa stretnúť s občanmi, porozprávať sa a zároveň spraviť niečo pre životné prostredie a svoje okolie,“ doplnil viceprimátor s tým, že mesto zabezpečí vrecia, rukavice a malé občerstvenie. Každý účastník zároveň získa voľné minúty na jazdu zdieľanými bicyklami, ktoré čoskoro začnú premávať dubnickými ulicami.

Do jarnej hodinky upratovania sa môžu Dubničania zapojiť v šiestich lokalitách zverejnených na webe mesta. V prípade, ak by sa obyvatelia mesta chceli zapojiť do upratovania ktorejkoľvek lokality či mestskej časti v inom termíne, môžu prísť na referát životného prostredia dubnickej radnice, kde si môžu bezplatne vyzdvihnúť vrecia a rukavice.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Považia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM