Rôzne

Koronavírus: Zariadenie pre seniorov v Považskej celé otestujú, FOTO

Niektoré domovy sociálnych služieb ohlásili smutné prípady spôsobené koronavírusom. Ako je to v Považskej Bystrici?

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Zariadenie pre seniorov v Považskej celé otestujú, FOTO
2
Galéria
Zdroj: TASR

Domovy sociálnych služieb v Pezinku či v Martine sa v ostatných dňoch zviditeľnili desiatkami prípadov ochorenia COVID-19, pričom viaceré mali aj tragické následky. V zriaďovateľskej pôsobnosti nášho mesta je len Zariadenie pre seniorov Lánska, v ktorom žije 37 klientov a pracuje 21 zamestnancov.

Bude sa testovať

Na pondelkovom krízovom štábe sa rozhodlo, že otestované bude celé toto zariadenie v Považskej Bystrici, pričom pôjde o klientov a zamestnancov.

V zariadení už skôr zaviedli viaceré zákazy vrátane návštev. Podľa riaditeľky Jany Varhaníkovej majú veľmi disciplinovaných zamestnancov, ale aj klientov. „Snažíme sa im vysvetľovať celú situáciu aj potrebné obmedzenia, aby vedeli, že je to pre ich dobro,“ konštatovala.

Dobré rozhodnutie

Predtým si niektorí jeho obyvatelia chodili na poštu, do lekárne, do obchodu, resp. im to vybavovali zamestnanci. „Teraz je to tak, že chodím len ja. Obehnem obvodných lekárov keď treba recepty na lieky, skočím do lekárne, či na úrady a poštu. Je to preto, aby som ochránila našich klientov aj zamestnancov,“ vysvetlila Varhaníková.

Tá podľa vlastných slov víta, že ich zariadenie bude otestované. „Je to veľmi dobré rozhodnutie. Ak výsledky dobre dopadnú, v čo pevne verím, tak pre nás to bude istota, že opatrenia, ktoré sme zaviedli sú účinné, majú zmysel a naši klienti a zamestnanci sú v poriadku,“ dodala.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

FOTO: Zariadenie pre seniorov Lánska otestujú na koronavírus
2
Galéria
Zdroj: Mesto Považská Bystrica
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM