Rôzne

Koľko utečencov z Ukrajiny prišlo do Trenčína a okolia? Známe sú prvé čísla

Pomoc vojnovým utečencom z Ukrajiny sa trenčianska radnica snaží riešiť komplexne.

Ilustračný obrázok k článku Koľko utečencov z Ukrajiny prišlo do Trenčína a okolia? Známe sú prvé čísla
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

V súvislosti s pomocou vojnovým utečencom z Ukrajiny sa trenčianska radnica snaží pokryť všetky oblasti ovplyvňujúce kvalitu ich života – získanie práce a pomoci v hmotnej núdzi, adaptáciu v novom prostredí, psychologickú pomoc, duchovnú pomoc a ďalšie praktické informácie. Informovala o tom Eva Mišovičová z kancelárie primátora.

Register

„Ľudí prichádzajúcich z územia vojnového konfliktu prepájame s organizáciami a osobami, ktoré u nás pôsobia a od začiatku sa nám registrovali a stále registrujú v našom dotazníku s ponukou pomoci – ubytovaním, stravou, materiálnym zabezpečením a ďalšími podpornými službami. Zriadili sme telefonickú linku, kde riešime žiadosti o konkrétnu pomoc a prepájame ľudí, ktorí pomoc potrebujú s organizáciami a ľuďmi, ktorí ju ponúkajú,“ uviedla Mišovičová.

Radnica podľa nej na svojej webovej stránke zverejňuje a denne aktualizuje základné informácie pre prichádzajúce osoby v ukrajinskom jazyku, ale i pre ľudí, ktorí im pomáhajú.

Mohlo by vás zaujímať

Počty Ukrajincov

„Rodičia viac ako 20 detí už požiadali o ich umiestnenie v materských a základných školách mesta. Týmto žiadostiam vyhovujeme a deti umiestňujeme. Mesto nedisponuje objektmi, ktoré sú vhodné na dlhodobé ubytovanie utečencov,“ doplnila Mišovičová s tým, že presným počtom utečencov ubytovaných na území mesta či okresu radnica nedisponuje.

Ako informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová, Oddelenie cudzineckej polície Policajného zboru Trenčín v období od 1. do 8. marca udelilo tolerovaný pobyt dočasné útočisko 811 osobám.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM